lördag 23 september 2017

Avsnitt 15 - När motorsågen kom till byn

Ture Jönsson i skogen
När Tedde köpte byns första motorsåg var det inte många som trodde på honom. Och inte blev det bättre av det som hände sen.


Lille-Gunnar och Gunnar Jönsson berättar om arbetet i skogen innan maskinerna kom dit. Och om dramatiken och kärleksvåndan i spåren av den första motorsågen.

Hembygdspodden hittar du också på Itunes, Podcaster och Soundcloud. Du kan prenumerera på vår podd antingen genom att prenumerera på inlägg på den bloggen eller genom några av de tjänster vi nämnde. Alla poddar vi gett ut hittar du via Startsidan. eller Alla poddar Till höger sitter Tedde, mannan som köpte Odensjö bys första morsåg. Bakom honom sitter Elfie följd av busschauffören och brodern Folke med sonen Lasse i knät. Andra från höger är Teddes syster Edith. Lasse sitter bakom sin syster Edith och längst till vänster hittar ni Gunhild, Folkes fru.2 kommentarer:

  1. Helt underbart att lyssna på och väcker minnen från förr kanske jag minns några namn då det finns anknytning i grannsocknen bör detta tilltala en bred lyssnakrets om detta sprids i etern

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du lyssnade, Bengt! Sprid gärna till andra att denna podd finns:-)

      Radera