onsdag 6 september 2017

Avsnitt 14 - Historien om våfflorna i parken

45 år av våfflor i parken. Lisbeth Johansson, Britta Johansson, Gunvor Nyberg och Brittmarie Nilsson.

1972 kom Britta i Loftsgård på att man kanske skulle ta och servera våfflor Odensjö Hembygdspark. 45 år senare håller Hembygdsföreningen fortfarande traditionen vid liv med hjälp av en mängd frivilliga.

Inkomsterna från våfflorna hjälper att till att hålla historien och byggnaderna vid liv. Här berättar Britta Johansson och Lisbeth Johansson om hur det startade 1972 och Dollan Johansson och de andra i våffelserveringen som jobbar ideelt för hembygdsföreningen om hur det är idag. Många bra historier utlovas. Och så blir det våffelhistorik med Jenny Svensgård.

Hembygdspodden hittar du också på Itunes, Podcaster och Soundcloud. Du kan prenumerera på vår podd antingen genom att prenumerera på inlägg på den bloggen eller genom några av de tjänster vi nämnde. Alla poddar vi gett ut hittar du via Startsidan.


Music: www.purple-planet.com

2 kommentarer:

  1. Ser parken framför mig fast det måste varit på 60 talet jag var där på hembygdsfest och stugan där det serverades kaffe och stånden. Om jag inte sen missminner så la båten Pixborg till vid bryggan vid hembygdsfesten en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis rätt Bertil. Pixborg gick i många år i samband med festen. Den finns kvar på vågorna faktiskt, fast nu i Finland.

      Radera